Lånemarkedet er bredt, og der findes mange forskellige typer af lån. Det kan derfor være svært for dig som forbruger at få overblik over hvilket lån, der er det rigtige for dig. Vi anbefaler derfor, at du skaffer dig information om lånemarkedet. I det følgende giver vi dig råd omkring lån generelt.

Hvad er dig rigtige lån for dig?

Når du skal bruge et lån, er det rigtige lån for dig afhængig af, hvad din situation er, og hvad du skal bruge pengene til. Der er forskel på, om du er en etableret person med eget hus og bil, der skal bruge et lån til en ny bil; eller om du er en studerende, der skal bruge penge til flere bøger.

Din personlige økonomi har betydning for, hvor mange penge du kan låne.  Fælles for alle typer af lån er, at du skal kreditvurderes.  Dette betyder, at låneudbyderen vurderer din personlig økonomi for at vurdere, om du kan betale lånet tilbage, og herunder om du er registreret hos RKI.

Det er generelt blevet sværere at låne penge i banken. Lånemarkedet er i rivende udvikling og nye og alternative låneudbydere til banken dukker op. Derfor er der stor konkurrence på området. Konkurrencen er med til at sænke priserne for lån og skaber fordelagtige vilkår for nye låntagere. Det kan ofte være svært for låntageren at overskue markedet med de nye låneudbydere.

Forskelle mellem lån online og det traditionelle banklån

Det traditionelle banklån hvor du går i banken og søger om et lån betyder bl.a. at bankrådgiveren stiller dig spørgsmål om, hvad du skal bruge pengene til.  Ligeledes skal du stille økonomisk sikkerhed for lånet. Dette kan være en ulempe, hvis du kun ønsker at låne et mindre beløb. Studerende og unge har heller ikke lige et hus, de kan stille som sikkerhed. Ligeledes tager låneprocessen og herunder kreditvurderingen længere tid hos banken. Det kan være et problem, hvis du står i en situation, hvor du skal prøve penge nu og her.

Lån online er lån over nettet. Det kan være lån til forskellige ting. Fordelene ved et lån over nettet er, at du ikke skal stille økonomisk sikkerhed for lånet, og du skal ikke fortælle, hvad du skal bruge pengene til. Du indsender din ansøgning og bliver herefter kreditvurderet. Der findes mange lån, der formidles over nettet. Det er vigtigt, at du sikker dig grundigt ind i, hvilke betingelser lånet indeholder.

Hvis du brug for et hurtiglån, kan du finde det bedste her.

Hvis du står i en kedelig situation, hvor du netop har brug for penge her og nu: det kan være, du er studerende og har brug for penge til en ekstra udgift, kan et hurtiglån være en løsning. Hurtiglån online er kendetegnende ved, at det er hurtigt, dvs. efter du har indsendt din ansøgning, får du hurtigt svar på, om du kan låne penge. Pengene kan være der samme dag.   Du skal heller ikke stille sikkerhed for lånet. Det er nemt og sikkert at låne penge på denne måde.