At optage et lån, kan være forbundet med en række begrænsninger, der skaber hindringer i privatøkonomien mange år frem. Der findes dog heldigvis lånemuligheder der skaber større frihed og råderum, så man fortsat kan føle sig tilgængelig, og være i stand til at træffe beslutninger og foretage handlinger ud fra behov og ikke tvang. Læs med, og bliv klogere på hvordan. 

I visse tilfælde i livet, vil der opstå en situation, hvor et lånebehov bliver nødvendigt. Dette kan være ved køb af et større aktiv som hus eller bil, eller en iværksætterdrøm der skal sættes i værk. Ved optagelse af et lån, vil renter og gebyrer følge en mange år frem, og man bør derfor træffe sit valg med omhu. Sætter man sig i en for dyr gæld, vil man ubevidst på egen hånd, fratage sig sin livslange frihed. 

Skab økonomisk overblik 

Hvis man har optaget alt fra billån til realkreditlån og indskudslån, kan det sommetider være svært at danne sig et reelt overblik over den samlede gæld, og få tilbagebetalt inden forfalden dato. Skab økonomisk overblik med samlelån, og få samlet alle dine lån til ét, for således at reducere den månedlige rente, og blive hurtigere gældfri. 

Samlelån er en løsning der tilbydes til forbrugere, der ligger inde med en større gæld til forskellige kreditorer. En gæld der har vokset sig uoverskuelig, og grundet høje renter og gebyrer, er svær at få bugt med. Med samlelån kan man månedligt spare flere tusinde kroner, da den månedlige rente vil reduceres, og man vil således opnå at skabe et større rådighedsbeløb der giver plads til hurtigere afdrag. 

Vælg kassekredit 

Kassekredit adskiller sig ved et alment forbrugslån, ved at tilbyde større egen rådighed over sine penge, og derved give plads og frihed til at kunne holde sine omkostninger nede. I stedet for et almindeligt forbrugslån som kviklån, vil man med en kassekredit først kunne låne pengene, når man føler at et akut pengebehov opstår. Man låner hermed først pengene idet man trækker dem ud fra kassekreditten, og kan derved sælg regulere størrelsen på det ønskede lånebeløb. 

Muligheden med kassekredit gør det således muligt at undgå, at optage et større lånebeløb end man er i stand til at kunne tilbagebetale. Renter og gebyrer, vil udelukkende skulle betales af de penge man vælger at bruge fra sin kassekreditkonto, hvilket vil skabe større frirum til at holde udgifter i form af renter og gebyrer nede. 

Fremlæg et langsigtet budget 

Ved at skabe et budget med henblik på hændelser og indtægter og udgifter for fremtiden, vil man være i stand til at kunne skabe et overblik over sine økonomi, og dermed ikke låne flere penge ned privatøkonomien tillader. Penge man vil være i stand til at kunne tilbagebetale uden af vælte hverdagens almindelige gøremål ud af drift.