Langt de fleste mennesker har prøvet at stå i en situation, hvor det kunne være rigtig rart eller måske ligefrem nødvendigt med en ekstra slat penge. Det kan være, at du står og skal dække nogle uforudsete udgifter, eller du bare gerne snart vil have fat i det spisebord, du så længe har ønsket dig. Det kan også være, at du går ind i en weekend og ikke har fået din løn. Så kan det godt blive en meget lang weekend uden nogle penge. Derfor er der altid den løsning at låne nogle penge. At tage et lån kan godt betale sig i mange tilfælde. Dog kan det være noget af en jungle at finde rundt i, for der findes flere forskellige slags lån, der er gode at have styr på, før du låner. Desuden findes der både almindelige lån og kassekreditter. Men hvad er forskellen, og hvilke fordele og ulemper følger med dem?

Hvad er forskellen på kassekredit og almindeligt lån?

Hvis du vælger et almindelig lån, betyder det, at du ansøger om at sum penge, som du så får udbetalt og skal tilbagebetale i form af en månedlig ydelse plus renter og gebyrer. Ved en kassekredit ansøger du også om en sum penge, men pengene kommer ikke direkte ind på din konto. De vil komme til at ligge på en kassekredit konto hos din låneudbyder, hvorfra du kan trække de penge, du har brug for. Det vil sige, at du ikke behøver at låne alle de penge, du ansøger om. Du betaler derfor også kun renter og gebyrer af de penge, du vælger at flytte over på din NemKonto. Lån penge nu og her.

Fordele og ulemper 

Der er naturligvis fordele og ulemper ved både den ene og den anden løsning, men der er også flere ting, som er fælles for dem begge. En fordel ved kassekreditten er, at du kan hæve penge hen ad vejen fra dit kassekredit konto, så du undgår at låne for mange penge. Med det følger også, at det selvfølgelig er en fordel, at du kun betaler for at låne de penge, som du vælger at føre over på din NemKonto. Ved en kassekredit er chancen for, at du er i stand til at tilbagebetale derfor rigtig stor. En fordel ved både kassekredit og almindeligt lån er, at du nemt kan ansøge om begge dele på nettet. Du kan nemt sende en ansøgning af sted og have pengene til rådighed få dage efter. Fælles er også, at du selv bestemmer lånebeløbet.

Værd at vide om lån af penge

Selvom der er flere gode grunde til at låne penge, er det også vigtigt at holde øjnene åbne for alt det, der står med småt. Du kan nemt komme til at betale mere, end du behøver, hvis ikke du bruger god til på eksempelvis at sammenligne lånene grundigt. Se godt efter ÅOP eller de ”årlige omkostninger”, hvis du vil have den mest retvisende pris for lånet.