De fleste studerende får SU, men det er ikke altid nok til at få hverdagen til at løbe rundt. Mange vælger at have et studiejob eller fritidsjob ved siden af studiet, men det kræver både tid, mulighed og overskud. Særligt i de travle perioder op til eksaminer eller i slutningen af ens studietid, kan man have behov for et ekstra skud økonomisk hjælp. Her kan et SU-lån være løsningen på den økonomiske hårknude for mange studerende.

Et studielån kan redde den studerendes økonomi

Under studietiden vil der altid dukke både forudsete og uforudsete udgifter op, som der gør i alles liv. Man kan dog være mere økonomisk udsat overfor de uventede udgifter, der kan vælte en meget lille økonomi, som mange studerende har. Ved hver semesterstart skal der købes studiebøger, der er forsikringer, transport og udgifter til bolig, så et studielån kan være måden at løse de økonomiske bekymringer på. Særligt for de studerende, der er i nogle af de dyreste studiebyer, kan huslejen indimellem overstige den udbetalte SU. Man kan få et sommerferiejob eller arbejde ved siden af studiet, men i travle perioder kan det være nødvendigt at skrue ned for arbejdstiden for at nå i mål med afleveringer og eksamener. Det kræver nemlig også overskud, hvis man skal kunne fordybe sig i uddannelsens faglige stof og dygtiggøre sig, hvor det virkelig tæller.

Et af de mest fordelagtige lån, man overhovedet kan tage

Selvom der med et studielån stadig er tale om et lån, er det dog nogle af de mest fordelagtige betingelser, man kan få i en lånesituation. Der er nemlig ingen grund til at stresse med at betale lånet tilbage, mens man studerer. I stedet får man faktisk mulighed for at vente et helt år efter endt uddannelse, til man skal begynde at afdrage på lånet. Det giver rig chance for at være endt i en stilling på arbejdsmarkedet, der gør det muligt at tilbagebetale studiegælden. Samtidigt er afdraget ganske lille, så man i god ro og mag kan afbetale gælden uden at stresse over renter. Man kan selvfølgelig afbetale løbende, både under og efter studietiden, hvis man skulle få det økonomiske råderum til at komme af med gælden.

At tage et studielån online

Står man i en presset situation og skal bruge et økonomisk boost, er studielån derfor en fordelagtig måde at løse problemerne på. Der er sat en maksimal grænse for, hvor meget man som studerende kan få udbetalt i måneden med et studielån. Man kan dog selv vælge til og fra, hvor meget man ønsker at få udbetalt af denne pulje, og hvor ofte man har brug for den ekstra økonomiske hjælp. Dette gøres let og enkelt online i SU-systemet, så man løbende kan tjekke op på sin gæld og justere efter behov. Derfor kan man med fordel vælge SU-lånet til i de travle perioder, hvor man ikke har overskud og tid til at passe et fritidsarbejde. Står man i en situation, der gør det vanskeligt eller umuligt at passe et arbejde ved siden af studiet, kan et SU-lån være afgørende for, at man når igennem uddannelsen med både gode resultater og et godt fysisk og mentalt helbred.