Dette er sponsoreret indhold 

RKI er et register over dårlige “betaler”, og hvis du ender der, kan det derfor have stor indflydelse på dine økonomiske muligheder. Derfor har vi i det følgende samlet alt det grundlæggende information, du bør vide om RKI, hvordan du ender der, og hvad det kan have af konsekvenser. 

Hvad er RKI?

RKI, som er ejet af virksomheden Experian, er landets største register af såkaldte dårlige betalere. Du ender i registret, hvis du skylder penge hos enten virksomheder eller det offentlige. Registret er ganske enkelt oprettet for at firmaer eller en offentlig myndighed kan tjekke, om du er en dårlig betaler eller ej, før de låner dig penge. Sådan kommer du ud af RKI: Det kræver, at du afbetaler din gæld, hvis du vil ud af registret, hvilket du kan læse meget mere om ved at følge linket. 

Sådan ender du i RKI

Hvis ikke du betaler dine regninger til tiden, kan du potentielt ende med i RKI. Og det gælder, hvad end der er tale om mindre regninger til dit teleselskab eller store huslejebetalinger. Der skal dog mere end én enkelt rykker til, at du registreres som dårlig betaler. Generelt er der helt klare regler for, hvornår en person ryger i RKI: Det skal dreje som et beløb på mere end 200 kroner, og der skal være udsendt mindst tre skriftlige rykkere med ti dages mellemrum fra en virksomhed, før du kan registreres. Er der tale om gæld til det offentlige, er reglen i skrivende stund, at du skal have en gæld på mere end 7.500, før du vil blive registreret. Hos penge- og kreditinstitutter skal beløbet være på mindst 1.000 kroner. Derudover det vigtigt at være opmærksom på, at en virksomhed skal have “abonnement” hos Experian, før de kan melde nogen til RKI. Det er ikke alle små virksomheder, der har det. Desuden er det kun voksne over 18 år, der kan registreres. 

Hvilke konsekvenser har det at være registreret i RKI?

Det kan have store konsekvenser at blive registreret i RKI. Du vil naturligvis ikke kunne optage nye lån, men derudover kan helt basale ting, som at stifte et mobilabonnement eller have et benzinkort blive umuligt. Det kan således ende med påvirke flere aspekter af din hverdag. Er du registreret RKI, bør derfor forsøge at kommet ud af registret så hurtigt som muligt.