Der er mange mennesker, der vælger at optage nye lån for at betale gammel gæld af. Men er det en god idé?

Du kan godt låne penge hos en anden kreditor, for at betale en af dine nuværende kreditorer ud. Det er dog ikke altid en lige så god idé, som det måske virker til at være. Tjek alle låneudbyderne ud inden du vælger det næste sted, du skal låne penge.

Bør jeg låne penge til at betale gæld?

Nej, som udgangspunkt bør du ikke låne penge for at betale gæld af. Der kan dog være tilfælde, hvor det kan blive billigere for dig at optage et billigere lån et andet sted for at  betale en gammel gæld ud. Men det er sjældent, det hænger sådan sammen.

Derfor bør det være en god huskeregel ikke at låne nye penge for at betale gamle lån ud. Det kan tit virke tillokkende, men det ofte en direkte vej til en meget større gæld. Så selvom det er nemt at låne penge, er det ikke altid den bedste vej i tilfælde som disse.

Derfor kan du overveje samlelån som en mulighed

Der er dog måske et tilfælde, der kan give mening for dig og din nuværende økonomi, hvis du har mange forskellige lån.

Skylder du penge til mange forskellige kreditorer, kan du nemlig overveje at få dig et samlelån.

Her låner du penge nok af en ny kreditor til at betale alle dine øvrige kreditorer ud på en gang. Dermed har du nu kun fremover et lån at koncentrere dig om, og det kan især være en fordel for dig, der har mistet overblikket over din økonomi.

Hvad kan jeg ellers gøre for at betale gæld hurtigt af?

Der er mange forskellige ting, du kan gøre for at betale din gæld hurtigere af, hvis du ikke er interesseret i at optage nye lån.

Du kan eksempelvis se, om du kan få flere timer på dit nuværende arbejde. Det kan også være, du kan få dig endnu et arbejde til at øge din månedlige indkomst og dermed dine afdrag.

Det kan også være, at du kan spare penge i dit månedlige budget. Eller du kan skabe dit eget bijob som iværksætter til at tjene mere ind til husstanden. Der er mange måder at gøre det på.

Derfor skal du altid gå efter at betale dine lån ud hurtigt

Det kan generelt være en rigtig god idé at betale dine lån af så hurtigt som overhovedet muligt.

Du kan bl.a. spare mange penge på det, da du dermed undgår at betale renter og renters rente, hvis du betaler dine lån af før tid.

Og så er det også bare rart at blive gældfri så hurtigt som muligt. Så har du mulighed for at betale dine lån af før tid, kan det være en rigtig god ting at gøre, i stedet for bare at bruge dine penge på at købe noget nyt. Det er altid investeringen værd at betale gæld ud.