Penge er et tabubelagt emne, om end du har få eller mange. For mange er det næsten skamfuldt at tale om, hvis de ligger i den lave ende af spektret, og har de mange, ses det som pral. Uanset er faktum, at det er dyrt at være i live, og det er dyrt af have drømme, hvis du ønsker at opfylde dem. Vi er i midten af en sprudlende forbrugerkultur, og det er svært at forlade huset uden at bruge penge. Derfor er det rart at have nogle metoder til, hvordan du kan få lidt ekstra penge ved hånden.

Ryd ud i dine ejendele

Hvis du har lidt ekstra plads til opbevaring, er der en stor chance for, at du har samlet nogle ting sammen, som du egentligt ikke har brug for. Uanset om det er tøj, møbler, pynteting eller noget helt fjerde, er der garanteret nogen, som vil have gavn af de ting, som du bare har til at flyde. Ved at sælge ud i disse får du både mere plads til de ting, der faktisk betyder noget, samt tjener lidt ekstra penge oven i lønsedlen.

Tag et lån

At tage et lån er ikke som sådan en måde at få ekstra penge på i det lange løb, men derimod en måde at få ekstra penge på med det samme. Ved at tage et hurtig lån får du, som navnet antyder, hurtigt adgang til et større beløb. Når du tager et lån, skal du dog være opmærksom på, at det som sagt ikke er en måde at få flere penge på, blot en måde at få penge hurtigt. I sidste ende vil du miste penge, da du både betaler lånet og renterne. Dermed ikke sagt, at et lån er en dårlig ting. Drømmer du om at løbe et halvmaraton, kan lånet være en hjælp til at realisere denne. Opstår en akut udgift, kan lånet give dig mulighed for at redde op på denne. Lånet er med andre ord en løsning, som du kan bruge, hvis du har større gavn af at betale tilbage over en længere periode fremfor at betale en stor sum på en gang.

Bliv tilbudsjæger

At være tilbudsjæger er selvfølgelig ikke en måde, hvorpå du kommer til penge med det samme, men i det lange løb, vil dit overskud være større, da du sparer penge på alle dine indkøb. Hvordan du vil være tilbudsjæger, er helt op til dig. Uanset om du vil spare penge på det hele, nøjes med at spare på de daglige indkøb eller blot på de større investeringer, så kan du spare en lille smule for hver en udgift. Når du søger tilbud, kan det endda være, at du prøver nogle nye ting, hvis de madvarer du normalt bruger står til fuld pris, men noget andet er sat ned med 20%. På den måde kan du udvide dit kendskab til madvarer og dine madlavningsegenskaber, blot ved at bruge 5-10 minutter på at planlægge dine dagligvarer indkøb.