Når det kommer til lån, er der en term, der går under navnet løbetid. Men hvad er det for en størrelse?

Løbetiden på et lån er gerne den periode, du har aftalt med udbyderen at afdrage dit lån over. Har du en løbetid på 12 måneder, vil du, hvis du overholder dine afdrag, have betalt lånet tilbage efter 12 måneder. Det gælder også ved kvikke lån.

Kan jeg selv vælge løbetid på mit lån?

Ja, du kan hos en lang række låneudbydere nemt selv vælge løbetid på dit lån. Du har dog ikke frie tøjler til bare at vælge en løbetid på 30 år, men du kan flere steder selv justere, om du vil have en løbetid på 1, 2, 3, 4, 5 eller hvor mange år der nu er mulighed for at vælge imellem.

Hvis det betyder meget for dig selv at kunne vælge løbetid på dit lån, er det en god idé at sigte uden om dem, hvor det ikke kan lade sig gøre at vælge selv. Få dit lån udbetalt i dag, hvis du ansøger om et lån online med det samme.

Skal jeg undgå steder, hvor jeg ikke selv vælger løbetid?

Du behøver ikke nødvendigvis at undgå steder, hvor du ikke selv vælger løbetid på dit lån. Du skal bare være opmærksom på, at der tit er meget kortere løbetid på lånet.

De steder, hvor du ikke selv kan vælge løbetid, har som regel en løbetid på 3 eller 6 måneder på dit lån. Dermed skal du være klar på at betale en månedlig ydelse, som altså betaler hele lånet af på tre måneder. Det er ikke alle, der kan lægge så stor en månedlig ydelse på et lån.

Hvorfor skal jeg vælge en lang løbetid?

Du skal vælge en lang løbetid på dit lån, hvis du gerne vil slippe med en lav månedlig ydelse på lånet, og hvis du ikke har noget imod, at der går lidt ekstra tid, før du har fået lånet betalt af.

Der er mange, der ikke har råd til at betale en meget høj månedlig ydelse, men som nemt kan finde 100 eller 200 kroner hver måned. Hvis det er tilfældet for dig, kan det være en rigtig god idé at vælge en rigtig lang løbetid på dit lån.

Hvorfor skal jeg vælge en kort løbetid?

Du skal vælge en kort løbetid på dit lån, hvis du gerne vil slippe billigere i sidste ende. Det koster nemlig flere penge for dig at låne penge, jo længere en løbetid du har på dit lån.

For jo længere løbetid der er på et lån, desto flere renter kan der også nå at løbe på.

En kort løbetid giver dig en højere månedlig ydelse, men til gengæld er du både gældfri hurtigere, og du slipper for at betale lige så mange penge for dit lån, som hvis du havde valgt en lang løbetid.

Så vælg ud fra dine egne behov, hvis du skal vælge løbetid til dit lån.