Mangel på penge kan få kreativiteten til at spinde – eller du kan i hvert fald lige pludselig finde dig selv i færd med at undersøge alverdens muligheder for at få penge ind på kontoen i en fart. Der findes heldigvis mange muligheder for at finde penge i en fart, men spørgsmålet er hvad der egentlig er det bedste at gøre.

Skab et godt overblik over dine muligheder

Hvis du står og mangler penge nu og her, så kan du måske være tilbøjelig til at se på mulighederne for at finde et lån, hvor der fra start til slut ikke skal gå for længe. Disse lån finder du som regel online, men der er også en masse andre muligheder for at finde penge i en fart og disse muligheder vil vi komme ind på lige straks.

Først skal vi lige vende idéen om et onlinelån, der er hurtigt både at ansøge om men som også er hurtigt at få udbetalt til din egen konto. Læs mere her, hvor du først og fremmest vil kunne få et godt overblik over de onlinelån der findes derude og hvor du dernæst kan læse om hvad der er smart at holde øje med, når du sammenligner de forskellige lån.

Lån aldrig penge du ikke har råd til at betale tilbage

Nu tilbage til hvordan man kan finde penge til kontoen hurtigt – uden at skulle til at optage et lån, for lad os slå én ting fast: Et lån bør vitterligt kun fungere som din sidste udvej. Når du låner penge, så vil du bruge penge som slet ikke er dine egne. Det kan fungere i nogle få situationer med et lån. Hvis du f.eks. ved at der kun er tale om en presset økonomi de næste 2 måneder og bare skal have en smule til de mest nødvendige ting som mad.

Hvis det er netop denne situation du er havnet i, så er det vigtigt at du ikke lader dig friste af muligheden for at låne mere end hvad du egentlig skal bruge. Hvis du låner et større beløb, så har det vist sig at man har en tendens til at bruge alle pengene og du skal jo selvfølgelig betale dem tilbage snart igen. For at det ikke bliver en uoverskuelig og dyr omgang med tilbagebetalingen bør du altså holde dig til kun det du netop skal bruge.

Find penge på andre måder end ved at optage et hurtiglån

Hvis du er havnet i en situation, hvor du kan se at økonomien hele tiden er lidt stram og at der ikke rigtig er udsigt til at det vil forandres, så er et lån en rigtig dårlig idé for hvornår vil du så egentlig have råd til at afvikle dit lån?

Her er det meget bedre at se på mulighederne for f.eks. at finde en ekstra indkomst som f.eks. et lille bijob, men du kan også se på hvad du har af diverse indbo som du alligevel ikke bruger længere. Det kan være at du ikke længere bruger din PlayStation, din cykel eller noget helt tredje. At sælge ud af indbo i stedet for at låne, kan gøre at du ikke behøver at skabe en gæld til din fremtidige situation.