Står du og overvejer en kassekredit, men ikke er helt sikker på, hvad det egentlig er samt om det er en god løsning for dig? Så læs med her! En kassekredit er en fleksibel låneform, som giver luft og fleksibilitet i din økonomi. En kassekredit giver dig mulighed for at have et ekstra ”rådighedsbeløb”, selvom din konto er tom. Det vil altså sige, at du kan hæve flere penge fra din konto, end du egentlig har stående.

Kassekredit eller lån?

Et alternativ til en kassekredit kan være et forbrugslån, hvor du kan låne penge hurtigt. Der findes en håndfuld online låneudbydere, som tilbyder forbrugslån, og en af dem er KreditNU. En kassekredit kan godt være en dyrere løsning end et lån, men det kommer an på hvad behovet er. Hvis du har brug for penge til et større projekt såsom indkøb af møbler, så kan det være et lån er den bedste løsning for dig. Når du optager et lån, betaler du nemlig renter af hele beløbet og afdrager med en fast månedlig ydelse. Med en kassekredit, skal du typisk betale renter af det beløb, du bruger.

Fordele ved en kassekredit

Fordelene ved en kassekredit er at den kan give dig fleksibilitet i økonomien, fordi du har et beløb til rådighed, som du kan bruge i reserve, hvis behovet pludseligt opstår. En anden fordel er, at du kun betaler for kassekreditten, når du bruger den, samtidig med at du selv bestemmer hvornår og hvor meget du vil afdrage på din kassekredit. En tredje fordel ved en kassekredit er at renten på en kassekredit kan være til forhandling i banken.

Ulemper ved en kassekredit

Vi må dog ikke glemme ulemperne ved en kassekredit, for sådan nogle er der også. En af ulemperne er at hos langt de fleste banker, skal du betale for at få oprettet en kassekredit. Dog varierer gebyret meget fra bank til bank. En anden ulempe er også at du ikke har en fast ydelse, du skal betale hver måned – og dette kan ende ud i at gælden bliver stor. Derudover kan det også være dyrt at være i overtræk på en kassekredit, og det kan være svært at få nedbragt igen, hvis du nu får lavet et stort overtræk.

Snak med din bank

Snak med din bank om en kassekredit, da det er dem som skal vejlede samt rådgive dig omkring det. Det er endvidere også dem, som skal oprette en kassekredit til dig. I skal nemlig fælles aftale et maksimumbeløb på din konto, som du kan trække på i perioder, hvor du har brug for ekstra råderum. For at opsummere, så får du med en kassekredit et aftalt beløb til rådighed, som du selv bestemmer hvad du vil bruge til samt hvornår du vil bruge det.