Der findes i dag alt fra billån til forbrugslån, realkreditlån og indskudslån. Mulighederne er mange, og det kan være svært at skelne mellem de forskellige og vide hvilket der er det rigtige for dig. Vi har derfor i denne artikel samlet en guide med forskellige låneformer og muligheder, for således at hjælpe med at kunne træffe det rigtige valg.  

Et lån der er det rigtige for dig, er ikke nødvendigvis det rette for andre. Anser man det derfor nødvendigt at optage et lån, er det vigtigt ikke at basere sig valg ud fra andre holdninger og meninger, men udelukkende ud fra, hvad der fungerer bedst for sig selv. I den begyndende proces ved optagelse af lån, kan det dermed være en fordel, at klarlægge sine behov, for således at indsnævre søgningsprocessen. 

Kviklån 

Står du i en situation hvor du har behov for at lån penge akut, kan kviklån være løsningen for dig. Kviklån er som navnet antyder, et hurtiglån, der kendetegnes ved en hurtig udbetaling og en oftest tillokkende lav rente. Ved kviklån kan man blot ved et enkelt klik, optage et mindre forbrugslån, som inde for få minutter vil lande på bankkontoen.  

Ved kviklån foretages der ikke den store gennemgang af ens økonomi, hvorved der grundet de lavere stillet krav og betingelser, udstedes en højere risiko fra kreditorernes side. Tilbagebetalingsperioden er hermed også kortere sammenlignet med øvrige lån, foruden at, et kviklån oftest er forbundet med meget høje gebyrer og ekstraomkostninger. 

Samlelån 

Hvis du allerede på nuværende tidspunkt står i en situation hvor forskellige lånetilbud lader sig ophobe og gældsbrevene flyde, kan samlelån være løsningen for dig. Samlelån gør det muligt at samle alle dine lån til ét, og således reducere den månedlige tilbagebetalte rente helt ned til 3,49%. Dette udgør store månedlige besparelser der giver anledning til hurtigere at kunne afdrage på sin gæld, hvorfor du kan optimere din økonomi med samlelån.  

Kassekredit 

Kassekredit adskiller sig fra det almene forbrugslån, ved at man som forbruger først låner pengene når lånebehovet opstår. I mellemtiden, vil pengene figurere på en kassekredit konto hos en låneudbyder. Kassekredit giver dermed mulighed for at skabe et mere stringent forhold til sine penge, da man ikke er i besiddelse af dem, førend man vælger at hæve dem.  

Ved at vælge kassekredit kan man hermed opnå mere frihed og varetagelse over sine penge, og reducere sine omkostninger mest muligt. Det skyldes, at du ikke behøves udbetale det fulde beløb på en gang, men selv kan reducere størrelsen på det lånte beløb efter behov. Yderligere vil man som forbruger kun skulle betale renter og gebyrer at de penge man vælger at bruge, hvorfor man i længden, vil kunne spare penge på øvrige omkostninger.